Bitcoin ve Altcoin Boğa Piyasası Bitti mi? Analistler ne Diyor?

Kripto para piyasası son zamanlarda önemli bir türbülans yaşadı. Bu da mevcut Bitcoin ve altcoin boğa piyasasının uzun ömürlülüğüne ilişkin soruları gündeme getirdi. Analistler ve sektörün içinden kişiler, piyasa trendleri, makroekonomik faktörler ve yatırımcı davranışlarını yansıtarak Bitcoin ve altcoin’lerin geleceğine ilişkin çeşitli perspektifler sunuyor.

Analistlerin Bitcoin ve altcoinlere ilişkin öngörüleri

Bitcoin yatırımcısı Murad Mahmudov, Bitcoin’in geleceği için iki olası senaryoya dikkat çekiyor. Fiyatın 60.000 doların üzerinde kalması halinde, boğa piyasasının tipik dört yıllık döngüyü izleyerek devam edeceğini öne sürüyor. Ancak, makroekonomik koşullara bağlı olarak, küresel bir durgunluğun Bitcoin’i 30.000 dolara kadar düşürmesi mümkün.

Bitcoin Fiyat Analizi. Kaynak: TradingView

Aynı şekilde, CryptoQuant Araştırma Müdürü Julio Moreno da Bitcoin’in 60.000 dolara gerileme olasılığından bahsediyor. Moreno, Bitcoin’in kısa vadeli holderlarının 62.800 dolarlık gerçekleşen fiyatı civarında çok önemli bir fiyat seviyesinde olduğunu söylüyor. Bu metrik ya destek sağlayacak ya da fiyatın daha fazla düşmesine yol açacak. Düşmesi halinde %8 ila %12’lik bir düzeltmeye yol açarak Bitcoin’i yaklaşık 60.000 dolara itmesi olası.

Efsane analist Bitcoin için 48 bin dolar uyarısı yapıyor!

Teknik bir perspektiften bakan efsane analist Peter Brandt, 60.000 dolar destek seviyesine dikkat çekiyor. Brandt, bu seviyeyi aşmasının daha fazla düşüşe yol açacağı konusunda uyarıyor. Analist, 60.000 doların altına düşmesi halinde Bitcoin’in 48.000 dolara gerileyeceğini tahmin ediyor.

Bitcoin Kısa Vadeli Holder Gerçekleşen Fiyatı. Kaynak: CryptoQuant

Daha fazla konsolidasyon mu?

Bu arada, piyasa analisti Bob Loukas daha ılımlı bir duruş sergiliyor. Analist, geçen yaz gözlemlenene benzer bir konsolidasyon dönemi öngörüyor. Tekrarlanan bir model olasılığını vurgulayan Loukas, piyasa dengelenirken sabırlı olunması gerekebileceğini öne sürüyor. Bu bağlamda analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Geçen yazın konsolidasyonu bu yaz görselleştirildi. Bunun tekrarlanacağını söylemiyorum, ancak neyin mümkün olduğunu ve ihtiyaç duyulabilecek sabrı hatırlatıyor.

Reflexivity Research’ün kurucu ortağı Will Clemente de bir konsolidasyon aşaması bekliyor. Yatırım stratejisini değiştirerek yalnızca temel Bitcoin varlıklarını ve birkaç başka pozisyonu elinde tutuyor. Clemente, Bitcoin’in yaz boyunca yatay bir hareket yaşayacağını tahmin ediyor. Ancak, dördüncü çeyrekte ekonomik veriler ve Fed eylemlerinden etkilenerek daha yüksek fiyatlar için potansiyel olduğuna inanıyor.

Bitcoin Fiyat Analizi. Kaynak: TradingView

Altcoin cephesinde durum ne?

Altcoinlerle ilgili olarak Mechanism Capital’in kurucu ortağı Andrew Kang temkinli konuşuyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin ETF onayı bir ivme yarattı. Analist, bu ivmenin altcoinlere, özellikle de Ethereum’a yayılıp yayılmayacağından emin değil. Bitcoin’e ilgi artabilirken, Ethereum ETF’leri için aynı şeyin geçerli olacağından şüphe duyuyor.

Karamsar görünüme rağmen, Blockchain analiz firması Santiment’in analistleri mevcut piyasa duyarlılığına dikkat çekiyor. Bitcoin’in fiyatı 65.000 dolara düşerken yatırımcılar arasında artan bir korku gözlemliyorlar. Panik satışı devam ederse, bu korku geçici bir sıçramaya ve bir satın alma fırsatına yol açabilir. Bu doğrultuda Santiment analistleri, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Bir düşüşten sonra satış ya da kar elde etme sözlerinde ani artışlar yaygındır ve küçük traderlardan gelen FUD ve paniğin devam ettiğini görürsek geçici bir sıçrama ve satın alma fırsatı oluşabilir.

Bitcoin’in Sosyal Medya Duyarlılığı. Kaynak: Santiment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx