Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son 1 yılın değerlendirmesi

AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan kabine sona erdi.

2 saat 45 dakika süren toplantı sona erdi.

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilip 9 günlük tatil olması, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 9’uncu Yargı Paketi ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin tedbirleri görüşüldü.

Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, ateşkes çabaları ve sokak köpekleri hakkında hazırlanan yasa teklifi ile ilgili konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son 1 yılın değerlendirmesi

1 yılın değerlendirmesinin de yapıldığı kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli ayrıntılar şöyle:

18 kez sandıkta hesap verdik, hepsinde ibra olduk. Felaket tellallarına aldırmıyoruz, fitne tüccarlarına kulak asmıyoruz. Bahanelerin arkasına sığınmadan Türkiye’yi büyütmenin mücadelesini veriyoruz.

Yeni Yargı Reformu

Reform irademizin somut sembolü olacak hazırlıkların içindeyiz. Yeni Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla beklentileri karşılayacağız. Mülkün temeli olan adaletin etkin, hızlı ve tarafsız bir şekilde işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz.

“Doğum oranlarını artıracağız”

Azalan doğum oranları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. İnşallah bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız. ‘LGBT’ dayatması faşizmi dahi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü.

Emeklilere bayram ikramiyesi 10-14 haziran arasında

Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Toplam ödeme 42 milyar lirayı buluyor.

570 ilaç geri ödeme kapsamında

Son 1 yılda 128’i kanser ilacı olmak üzere 570 ilaç geri ödeme kapsamına alındı. Böylece Geri Ödeme Listelerinde yer alan ilaç sayısı 8 bin 457’ye ulaştı

Depremzedelerin SGK borçları 2025’e kadar ertelendi

Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025’in sonuna doğru tüm hak sahiplerini konut ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca depremzedelerin SGK borçları da 2025’e kadar ertelendi.

Kentsel dönüşüm, İstanbul için hayati

Pazar günü Küçükçekmece ilçemizde çöken bina, kentsel dönüşümün İstanbul için ne kadar hayati bir mesele olduğunu hepimize tekrar hatırlatmıştır. Hükümetimizin ve bakanlığımızın sergilediği hassasiyetin bir an önce yerel yöneticiler tarafından da gösterilmesini özellikle bekliyoruz. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, hangi parti olursa olsun herkes için milli bir görevdir. Bu meselenin yeterince idrak edilemediğini görüyoruz.

Gabar’da yıl sonunda günlük 100 bin varil petrol üretilecek

Gabar’da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, yıl sonunda günlük 100 bin varil hedefliyoruz. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin birinci reaktörünün inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı, reaktörde mekanik testler yapılmaya başlandı.

Ayrıntılar geliyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx