Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem Nedir?

Halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak bilinen lenfödemin tanımını yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenf sisteminde oluşan problemlerin dokularda şişliklere neden olduğunu belirtti. Bu durum zamanla ciltte sertlik ve ileri dereceli şişliğin olduğu lenfödeme yol açmaktadır.

Lenf Kanallarının Tıkanması

Lenfatik dolaşım sisteminin önemini vurgulayan Doç. Dr. Deniz Çevirme, özellikle kollar ve bacaklarda lenf kanallarının cilt seviyesinde tıkanabildiğini söyledi. Lenfödem oluşumuna neden olan başlıca faktörler doğuştan gelen anatomik bozukluklar ve çeşitli dış etkenler olarak sıralandı.

Lenfödem hastalığının ilerleyen evrelerinde ciltte kalınlaşma, sertleşme ve portakal kabuğu görünümü oluşabileceğini belirten Doç. Dr. Deniz Çevirme, tedaviye erken başlanması durumunda olumlu sonuçlar alınabileceğini ifade etti. Hastalığın ilerlemesi durumunda ise cerrahi müdahalelerin gerekebileceğine değinildi.

Tedavi ve Bakım

Lenfödem tedavisinde ana hedefin iltihabı azaltmak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Deniz Çevirme, erken teşhisin önemini vurguladı. Tedavide cilt bakımı, drenaj terapileri, ödem azaltıcı kıyafetler ve çoraplar gibi yöntemlerin yanı sıra cerrahi prosedürler de kullanılabileceğini söyledi.

Lenfödem hastalığının her evrede uygun bir cerrahi prosedürle tedavi edilebileceğini belirten Doç. Dr. Deniz Çevirme, hastaların günlük hayatlarına dönebileceklerini ifade etti. Hastalığın önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve erken teşhisin ve tedavinin önemine dikkat çekti.

Kaynak

Related Posts

Hiç Sigara İçmeyenler Arasında Akciğer Kanseri Teşhisleri Artıyor

Sigara ve akciğer kanseri ilişkisi hakkındaki haberlere bir yenisi eklendi. 

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

Uzmanı uyardı: İyot eksikliği IQ düşüklüğü ve öğrenme güçlüğü gibi kalıcı sorunlarla neden olabilir

‘Azıcık Daha tuz’ deyip geçmeyin: Vücudunuza verdiği zarar şaşırtıcı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Semiha Ayaydın Kaplan, özellikle hazır gıdalardaki gizli tuzun kontrolsüz alımının hipertansiyon riskini artırdığını ve damar sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. İşlenmiş gıdalardaki gizli tuz, her gün fark etmeden vücudunuza zarar veriyor olabilir.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!