Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Zigana Dağı’ndaki Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Uzun Çift Tüplü Tüneli 3 Mayıs 2023’te Açıldı

Zigana Dağı’nın eteğinde, dünyanın üçüncü, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 3 Mayıs 2023’te ulaşıma açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Zigana Tüneli’nin, 2 yılda 3 milyon 490 bin aracın kullandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, tünelin 14,5 kilometrelik uzunluğuna ve bağlantı yollarıyla 15,1 kilometreye ulaşan boyutuna dikkat çekerek, “Zigana Tüneli, 8 kilometre kısalan güzergahta seyahat süresini otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika azalttı.” açıklamasında bulundu.

Tünelin yapımında %100 yerli ve milli kaynakların kullanıldığını vurgulayan Uraloğlu, “Zigana Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Karadeniz sahil kesimindeki yerleşim bölgeleri, limanlar, turizm ve sanayi merkezlerine trafik akışını kesintisiz hale getirdik. Bu proje, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından “yapım metodolojisi” kategorisinde en iyi proje seçilen Zigana Tüneli’nin, dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağladığını belirtti. Aynı zamanda tünelin, 2 yılda 245 milyon lira zaman ve 256 milyon lira akaryakıt tasarrufu yapılmasını sağladığını ve 15 bin ton emisyon azaltımına yardımcı olduğunu ifade etti.

Related Posts

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Zirai dondan etkilenen ağaçlarda budama ve sulama işlemlerine dikkat edilmeli

Tarım ve Orman Bakanlığı, 34 ilde 16 meyve türünü etkileyen zirai don olayının ardından ağaçlara nasıl bakım yapmaları gerektiğine dair çiftçilere öneri ve uyarılarda bulundu.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir