Evde bakım maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2024 zam oranları şekillendi

 Enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü duyurulacak. Haziran ayı enflasyon verilerinin paylaşılmasının ardından memur ve emekli başta olmak üzere milyonlarca kişinin alacağı maaş zamm da şekillenecek. Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım aylığına da memur maaş zammı oranında artış yapılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapılacak. Mevcut durumda evde bakım yardımı aylığı 7608,77 lira olarak ödeniyor.

Memur maaşına yüzde 20 oranında zam geldiği varsayıldığında Evde bakım maaşının Temmuz ayı itibari 9130 lira olması bekleniyor.

EVDE BAKIM YARDIMI NASIL ALINIR?

Engelli bireylerin evde bakım yardımından yararlanabilmesi için iki şart bulunmaktadır.

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ ünden daha az olduğunun tespit edilmesi,

18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” veya “tam bağımlı”, 18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise “ağır engelli” veya “Çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır”, “Belirgin özel gereksinimi vardır” ve “Özel koşul gereksinimi var” ifadelerinden birinin yer alması gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları taşıyanlar hakkında, bakım hizmetleri değerlendirme heyetince yapılan değerlendirme sonucunda engelli bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek şekilde bakıma ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi halinde engelli birey evde bakım yardımından yararlanmaya başlamaktadır.

Evde bakım yardımı alabilmek için engelli bireyin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne veya varsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx